Over ons

Lees hier meer over waarom wij de ontwikkeling van engineer én opdrachtgever centraal stellen en over wat ons verrassend kundig maakt in mechanical engineering.

Al meer dan 30 jaar ervaring!

Verrassend kundig in werktuigbouw. Als je de ervaring die wij door de jaren heen hebben opgebouwd meetelt, is het toch niet zo verrassend. Sinds de oprichting in 1988 hebben wij aan veel mooie mechanical engineering projecten mogen werken. Al die jaren hebben wij in goede en moeilijkere jaren goed ingespeeld op de veranderende omstandigheden, door toekomstgericht te investeren in professionals en relaties. Dit alles heeft ons gemaakt tot een betrokken partner voor duurzame en verrassende ontwikkeling in werktuigbouwkundige engineering.

1988
Oprichting
Technical Team

Op 28 juli 1988 richtte Ruurd de Jong Technical Team in Zwolle op. Zijn visie was om een ingenieursbureau op te bouwen die haar engineers centraal stelde.

2000
Overname door
Wadinko

In 2000 werd Technical Team verkocht aan de regionale participatiemaatschappij Wadinko.

2002
Overname engineers
Wols Engineering

Om de machinebouw beter te kunnen bedienen zijn de engineers van Wols Engineering overgenomen.

2005
Oprichting
TT-Safety Solutions

TT-Safety Solutions werd opgestart om de vraag naar technisch schrijvers voor machinerichtlijnen en technische documentatie te beantwoorden.

2006
Naamswijziging naar
TT-Engineering

Om beter aan te sluiten op de markt en duidelijker kenbaar te maken wat wij doen is in 2006 onze bedrijfsnaam gewijzigd in TT-Engineering.

2008
Opname van
TT-Safety Solutions

De werkzaamheden van TT-Safety Solutions zijn opgenomen in het dienstenaanbod van TT-Engineering.

2009
Opening vestiging
Enschede

Om opdrachtgevers in het oosten van Nederland beter te kunnen bedienen hebben wij sinds 2009 een vestiging in Enschede.

2013
Opening vestiging
Arnhem

Samen met HAN Automotive Works hebben wij een plek ingericht voor de studenten autotechniek, om alvast werkervaring op te doen in de automotive sector.

2016
Afstuderen
mogelijk gemaakt

Vanaf 2016 is het mogelijk om af te studeren bij ons interne ingenieursbureau.

2018
Overname door
MechDes Engineering

Op 20 april 2018 heeft MechDes Engineering onze organisatie overgenomen. Hierdoor zijn wij onderdeel geworden van de AWL familie.

2019
Start van Engineering Traineeship

Op 10 januari is ons Engineering Traineeship van start gegaan.

2020
Overname van AME

 
Aansluitend op onze groeistrategie hebben wij op 28 februari 2020 het ingenieursbureau Advanced Mechanical Engineers (AME) overgenomen.

2021
Wij kijken uit naar wat
2021 ons gaat brengen!

Waarom doen wij wat we doen?

Wij geloven dat door onze engineers vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven, zij in staat zijn om tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen. In een markt waar technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, is het belangrijk om hier ruimte voor te maken. Door daarin te investeren maken wij ontwikkeling mogelijk voor onze engineers, voor onze opdrachtgevers en uiteindelijk voor de hele technische sector.

Wij bereiken dit door te zorgen voor een optimale match tussen onze engineers en de tijdelijke behoefte aan expertise en capaciteit in mechanical engineering bij onze opdrachtgevers. Hierdoor zorgen wij dat potentieel niet verloren gaat, maar op het juiste moment op de juiste plek ingezet wordt.

Dit doen wij door onze opdrachtgevers in de machinebouw, food machinery, aerospace, automotive, scheepsbouw en energietechniek de mogelijkheid te bieden expertise en/of capaciteit tijdelijk in te huren door middel van detachering of een (deel)project te outsourcen bij ons interne ingenieursbureau.

Advanced Mechanical Engineers

In februari 2020 heeft TT-Engineering het werktuigbouwkundig ingenieursbureau Advanced Mechanical Engineers (AME) overgenomen. Door deze samenwerking is ons werkgebied in omgeving Zwolle en Enschede verder uitgebreid naar het zuiden, met de vestiging van AME in Nieuwkuijk. Waar TT-Engineering veel ervaring heeft in de machinebouw, automotive en aerospace, heeft AME meer ervaring in de food industrie en verpakkingsindustrie. De samenwerking biedt veel mogelijkheden om kennis met elkaar te delen en om grotere projecten aan te nemen. Met beide mogelijkheden creëren wij meerwaarde voor de projecten die onze opdrachtgevers ons toevertrouwen.

Wil je samen met ons ontwikkeling mogelijk maken?
Neem contact met ons op