WTB KENNISEVENT 2022

VAN ETO NAAR CTO


 

MELD JE AAN Profiteer van de Early Bird korting

WTB Kennisevent
over de transitie van
Engineer to Order naar
Configure to Order

Steeds meer bedrijven in de maakindustrie richten (een deel van) hun engineeringsprocessen in op basis van Configure to Order, in plaats van of naast hun Engineer to Order aanbod. Maar is zo’n overstap snel en makkelijk gemaakt? Welke uitdagingen kom je tegen in die overgang van EtO naar CtO? Wat betekent deze transitie voor de praktijk en het werk van werktuigbouwkundige engineers? En welke uitdagingen komen zij tegen tijdens die transitie?

Interessante vragen die wij graag aan de kaak stellen. Daarom organiseert TT-Engineering in samenwerking met het Fraunhofer Innovation Platform en Advanced Mechanical Engineers het WTB Kennisevent op 20 oktober 2022.
 
 

Wat kun je verwachten op dit
Werktuigbouwkundig Kennisevent?

KEYNOTE SPEAKER:
Ass. Professor Tom Vaneker

Tijdens het WTB Kennisevent van 2022 neemt Ass. Professor Tom Vaneker je mee in de uitdagingen die bij de transitie van Engineer to Order naar Configure to Order komen kijken. Zijn keynote zal gaan over de verschillen tussen de twee benaderingen en hij koppelt dit aan de praktijk. Niet alleen aan die van fabrikanten, leveranciers en machinebouwers, maar juist ook aan de praktijk van engineers.

Ass. Professor Tom Vaneker is verbonden aan het Fraunhofer Innovation Platform van University of Twente. Zijn onderzoeken richten zich voornamelijk op Additive Manufacturing en Industrial Robotics. Hij is de programma directeur voor de PD Engineering Robotics en lid van het CIRP, de internationale academie voor de maakindustrie.

PRAKTIJKCASES:
van Engineer to Order
naar Configure to Order

Tijdens het WTB Kennisevent worden diverse praktijkcases behandeld, waarin die verschuiving van Engineer to Order naar Configure to Order merkbaar is. Hierdoor brengen wij de opgedane kennis terug naar de praktijk: Wat betekent die transitie voor werktuigbouwkundige engineers? Welke uitdagingen herkennen jullie nu al en waar krijgen jullie in de toekomst steeds meer mee te maken?

WORKSHOP 'WORLD CAFÉ':
over de verschuiving van EtO naar CtO

Aansluitend zal er een workshop verzorgd worden, waarin deelnemers gestimuleerd worden om het dialoog aan te gaan en elkaar te bevragen over de verschuiving van EtO naar CtO. Samen wordt er gekeken naar hoe deze vragen ruimte (kunnen) krijgen in het dagelijkse werk van engineers. Als deelnemer krijg je zelf dus de kans om in samenspraak tot nieuwe ontdekkingen te komen wat betreft de vraag: Hoe kunnen engineers zelf invloed uitoefenen op een goede transitie van EtO naar CtO?

PROFITEER VAN DE EARLY BIRD KORTING
De tickets voor dit WTB Kennisevent gaan op 20 augustus in de verkoop.
Wil je jezelf verzekeren van een plekje voor deelname?
Bestel dan, zodra de ticketverkoop live is, jouw tickets via onderstaande button en 'be an Early Bird'!
Je ontvang 16% vroegboekkorting als je vóór 20 september boekt.
Bestel jouw tickets

PROGRAMMA:

13:00 Inloop en ontvangst
13:15 Welkom door dagvoorzitters
13:30 Keynote door Ass. Professor Tom Vaneker
14:00 Recht uit de praktijk: Cases rondom de transitie
14:45 Pauze
15:00 Workshop ‘World Café’: over de verschuiving van EtO naar CtO
16:00 Afsluiting door dagvoorzitters
16:30 Borrel & Bite
17:00 Einde van het event

WELKOM IN HENGELO BIJ:
De Twentse Bierbrouwerij

Het WTB Kennisevent van 2022 vindt plaats in de unieke en inspirerende Twentse Bierbrouwerij in Hengelo. Deze prachtige oude boerderij, was voorheen één van de bijgebouwen van de Hazemeijer fabriek voor elektrische schakelkasten, schakelaars en laag- voor middenspanning. In 1963 werd Hazemeijer opgenomen in het Nederlandse elektrotechnische bedrijf Holec, wat in 2003 overgenomen werd door Eaton Corporation.

In 2008 is de locatie gerenoveerd tot een inspirerende evenementen locatie met brouwerij en een ambachtelijke keuken die vooral werkt met streekproducten.

WTB-Kennisevent-2022-van-engineer-to-order-naar-configure-to-order

WTB-Kennisevent-2022-van-engineer-to-order-naar-configure-to-order

Welke uitdagingen komen engineers tegen
in de transitie van EtO naar CtO?
Meer weten? Bezoek het WTB Kennisevent!
Bestel jouw tickets