header image
Maakt ontwikkeling mogelijk!

TT-Engineering

TT-Engineering is een ingenieursbureau met 30 jaar ervaring. Onze klanten bevinden zich binnen de branches aerospace, automotive, machinebouw en scheepsbouw en energietechniek. Onze engineers ondersteunen het uitdenken en realiseren van technische projecten, waar innovatie en perfectie de hoogste prioriteit verdienen.

We stimuleren het bereiken van doelen. Ontwikkeling mogelijk maken is onze missie. Maar hoe doen wij dit?

De organisatie

Het overgrote deel van onze medewerkers is in vaste dienst en heeft een hbo- of wo-opleiding. Bij de meeste opdrachtgevers werken onze engineers op projectbasis, indien gewenst met PC en benodigde licenties. De vestiging in Zwolle heeft faciliteiten voor interne engineeringsactiviteiten. Lees meer >

Toegevoegde waarde
Ontwikkeling vraagt om groei en innovatie, om kennis en vaardigheden, maar ook om continuïteit. Om vraagstukken en obstakels op te lossen heb je kennis, creativiteit en/of mankracht nodig, al dan niet tijdelijk of permanent. Wij kunnen hierbij ondersteunen.

Kennis
Een engineer van TT-Engineering is hoogopgeleid, ervaren, generalist óf specialist, communicatief vaardig, is nieuwsgierig en heeft honger naar kennis.

Wij dragen graag ons steentje bij aan jouw kennisvraagstuk en helpen bij de (door)ontwikkeling van nieuwe en bestaande producten en processen. Wij ondersteunen ook op interim-basis. Wil je liever externe ondersteuning? Wij hebben een intern ingenieursbureau in Zwolle en dat zich bezig houdt met:

  • Concept- en projectengineering: conceptstudies, marktanalyses, 3D-printen, product-, machine- en process-engineering
  • Simulatie en analyse: bewegingssimulatie (SolidWorks Simulation), stressberekeningen FEM (SolidWorks Simulation, Patran Nastran), tolerantie-analyse, lichtgewicht construeren (CATIA V5, SolidWorks, Inventor, NX,) Conversie CAD-data (inclusief correctie) en invoer PDM-data met aandacht voor vorm- en plaatstoleranties en de maakbaarheid van de onderdelen: 2D naar 3D
  • Projectengineering op je server met behulp van een beveiligde internetverbinding: vanuit een veilige werkomgeving wordt er gewerkt aan jouw vraagstuk. Je gegevens blijven in je eigen werkomgeving, waardoor directe controle mogelijk is.

Capaciteit
Onze interim-engineers kunnen ook tijdelijk ondersteunen in drukke tijden. Eventueel met gewenste CAD-licenties, software en hardware. Heb je een structureel capaciteitsvraagstuk? Wellicht biedt overname of werving & selectie dan een uitkomst. Je kunt via ons ook kennismaken met professionals die een TT-Traineeship volgen of op zoek zijn naar een afstudeer- of stageplek.

Aandacht en betrokkenheid
TT-Engineering opereert in een omgeving die voortdurend verandert en daarom stellen wij onszelf ten doel de sfeer kleinschalig te houden. Een informele omgang, waardering voor elkaars werk en oog voor persoonlijke omstandigheden zorgen voor een plezierige werksfeer. Dit draagt bij aan het succes van onze organisatie. Lees meer >

Maakt ontwikkeling mogelijk!
TT-Engineering stimuleert het bereiken van doelen. ‘Ontwikkeling mogelijk maken’ is onze missie. Maar hoe doen wij dit?

Ontwikkeling voor professionals
Medewerkers ontplooien zich bij TT-Engineering. Kernwoorden zijn kennis, competenties en talenten. Met het ‘Engineer your Career-programma’ bieden wij, in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf, de mogelijkheid om persoonlijke doelen inzichtelijk te krijgen. Het opdoen van de juiste werkervaring in combinatie met passende opleidingen is de volgende stap. Onder begeleiding van ons accountmanagementteam worden ambities mogelijk gemaakt en capaciteiten benut.

Ontwikkeling voor de maatschappij
De jeugd heeft de toekomst en daarom dragen we graag ons steentje bij door het verzorgen van workshops, gastcolleges en presentaties en sponsoring. Ook op bedrijvenmarkten en netwerkdagen zijn wij aanwezig! Door middel van uiteenlopende activiteiten streven wij ernaar wij de wereld van de praktijk dichterbij te brengen.

Het Team

Directie / Staf

Arco Guis
Algemeen directeur

Jan de Vries
Controller

Martin Veldhuis
Administrateur

Anne-Marie Wessels
Administratief Medewerkster

 

 

 

 

 

Project- / Accountmanagement

Marco Mulder
Sr. Accountmanager

Emile van der Kamp
Accountmanager

Carl Middelkoop
Consultant

Wouter Nijhuis
Consultant

 

 

 

 

 

Sponsoring

Ontwikkeling mogelijk maken is onze missie. Niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen.

Daarom dragen wij graag een steentje bij aan goede doelen en studieverenigingen. Enkele initiatieven die wij op dit moment ondersteunen:

WSG Isaac Newton
Werktuigbouwkundig Studiegenootschap Isaac Newton is de studievereniging van Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Lees meer over WSG Isaac Newton >

HTS Racing Team
Het HTS Racing Team is een team in de supermonoklasse van de HTS Autotechniek Arnhem.

Zie jij samenwerkingsmogelijkheden of sponsormogelijkheden met jouw studie- of studentenvereniging of hogeschool? Neem dan contact met ons op via 038-4257680 of info@tt-engineering.nl.