header image
Maakt ontwikkeling mogelijk!

Over TT-Engineering

Bij TT-Engineering maken wij ontwikkeling mogelijk. Maar waarom is dat belangrijk? Continuïteit vraagt om innovatie en ontwikkeling van kennis én vaardigheden. Doe je het als organisatie goed, dan is het resultaat niet alleen continuïteit, maar ook groei. Met elke nieuwe medewerker groei je niet alleen fysiek als onderneming, maar ook in kennis, vaardigheden en creativiteit. Allemaal onderdelen die de bal van continuïteit en groei van jouw onderneming kunnen doen rollen.

Met meer dan 30 jaar ervaring als detacheerder in de aerospace, automotive, machinebouw, scheepsbouw en energietechniek, kunnen wij de juiste expertise, op het juiste moment bieden. Onze engineers ondersteunen het uitdenken en realiseren van technische projecten, waar innovatie en perfectie de hoogste prioriteit verdienen. Het overgrote deel van onze engineers is in vaste dienst en is HBO of WO geschoold. Zij werken op projectbasis bij onze opdrachtgevers, indien gewenst met PC en benodigde licenties.

Vanaf 20 april 2018 is TT-Engineering overgenomen door MechDes Engineering. Het werktuigbouwkundig ingenieursbureau vervangt daarmee participatiemaatschappij Wadinko N.V. De overname van TT-Engineering past binnen de groeistrategie van MechDes. Daarbij behouden wij onze naam en identiteit en zal TT-Engineering naast MechDes Engineering in de markt blijven opereren.

 

 

Hoe ondersteunen wij ontwikkeling?

Onze missie is het vinden van de optimale match tussen de tijdelijke behoefte aan expertise en capaciteit bij onze opdrachtgevers en onze technisch hoogopgeleide engineers. Dit doen wij voor beide partijen met aandacht en betrokkenheid. Zo houden wij rekening met de talenten, expertise en ontwikkelwensen van onze engineers en ook met de behoeften van onze opdrachtgever en wat zij nodig hebben om succesvol te zijn. Lees meer >

 

Expertise
Onze engineers zijn hoogopgeleid, ervaren, generalist óf specialist, communicatief vaardig, nieuwsgierig en hebben honger naar kennis. Wij vinden hun ontwikkeling net zo belangrijk als zijzelf en daarom investeren wij daarin. Voor onze opdrachtgevers betekent dit dat zij, door middel van detachering, toegang hebben tot een breed netwerk aan goede, tijdelijke medewerkers. Hierdoor hebben zij toegang tot de juiste expertise op het juiste moment.

Bij de vestiging in Zwolle bevindt zich ook ingenieursbureau TT-Projecten. Hier worden volledige engineeringsprojecten uitbesteed, wanneer opdrachtgevers daar zelf onvoldoende expertise en/of mankracht voor heeft. De engineers van TT-Projecten houden zich onder andere bezig met:

  • Concept- en projectengineering: conceptstudies, marktanalyses, 3D-printen, product-, machine- en process-engineering
  • Simulatie en analyse: bewegingssimulatie (SolidWorks Simulation), stressberekeningen FEM (SolidWorks Simulation, Patran Nastran), tolerantie-analyse, lichtgewicht construeren (CATIA V5, SolidWorks, Inventor, NX,) Conversie CAD-data (inclusief correctie) en invoer PDM-data met aandacht voor vorm- en plaatstoleranties en de maakbaarheid van de onderdelen: 2D naar 3D
  • Projectengineering op je server met behulp van een beveiligde internetverbinding: vanuit een veilige werkomgeving wordt er gewerkt aan jouw vraagstuk. Je gegevens blijven in je eigen werkomgeving, waardoor directe controle mogelijk is.

 

Capaciteit
Kom je mankracht te kort bij één of meerdere projecten? Via detachering kunnen onze engineers jouw project tijdelijk ondersteunen in drukke tijden. Eventueel met gewenste CAD-licenties, software en hardware. Heb je een structureel capaciteitsvraagstuk? Wellicht is kosteloos deelnemen als opdrachtgever aan ons traineeship dan een optie. Binnen twee jaar tijd werken verschillende junior engineers bij jou op locatie, die professionele trainingen in hard en soft skills van ons ontvangen. Hierdoor bouw je snel een flexibel netwerk van engineers op, die jouw organisatie, werkwijze, team en product kennen. Hierdoor zijn zij eenvoudig opnieuw in te zetten, wanneer zich weer een vraagstuk voordoet.

 

Aandacht en betrokkenheid
TT-Engineering opereert in een omgeving die voortdurend verandert en daarom vinden wij het belangrijk om betrokken te zijn bij elkaar en bij onze opdrachtgevers. Een informele omgang, waardering voor elkaars werk en oog voor persoonlijke omstandigheden zorgen bij ons voor een werksfeer. Dit draagt bij aan het succes van onze organisatie.

Wij maken ontwikkeling mogelijk door onze medewerkers hier alle nodige handvatten voor te geven. Zo bieden wij opleidingen, cursussen en trainingen aan die engineers helpen op hun hard skills én soft skills te trainen. Junior engineers, met maximaal 2 jaar werkervaringen, bieden wij de kans om een tweejarig traineeship bij ons te volgen. Dit biedt hen de mogelijkheid om snel, veel werkervaring op te doen en samen te ontdekken welk carrièrepad bij hun persoonlijke ambitie aansluit. Hierbij kijken wij naar welke opleidingen en werkzaamheden daarbij passen. Onder begeleiding van onze accountmanagers en recruiters worden ambities mogelijk gemaakt en capaciteiten benut.

Ons team

Directie / Staf

Arco Guis
Algemeen directeur

Jan de Vries
Controller

Martin Veldhuis
Administrateur

Anne-Marie Wessels
Administratief Medewerkster

Karen Mendes Visscher
Marketing & Communicatie

 

 

 

 

 

Project- / Accountmanagement

Marco Mulder
Sr. Accountmanager

Emile Kamp
Accountmanager

Carl Middelkoop
Recruiter

Wouter Nijhuis
Recruiter

 

 

 

 

 

Samenwerkingen en sponsoring

De jeugd heeft de toekomst en daarom dragen wij ook graag ons steentje bij aan de ontwikkeling van studenten in de techniek. Dit doen wij door het verzorgen van workshops, gastcolleges, lezingen, seminars, presentaties en sponsoring. Daarnaast sponsoren wij ook projectwerken, kunnen er stages bij ons gelopen worden en zijn wij aanwezig op bedrijvenmarkten en netwerkdagen. Door middel van uiteenlopende activiteiten streven wij ernaar de praktijk en nieuwe inzichten dichter bij elkaar te brengen. Enkele initiatieven die wij op dit moment ondersteunen:

 

HTS Racing Team
Het HTS Racing Team is een team in de supermonoklasse van de HTS Autotechniek Arnhem.

WSG Isaac Newton
Werktuigbouwkundig Studiegenootschap Isaac Newton is de studievereniging van Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente.

 

Zie jij samenwerkingsmogelijkheden of sponsormogelijkheden? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)38 4257 680 of mail ons op info@tt-engineering.nl.

 

Benieuwd naar de voordelen van detachering?

Kom in contact! Samen vinden wij een oplossing die aansluit bij jouw expertise- of capaciteitsvraagstuk,
of een uitdaging die past bij jouw talenten, expertise en ontwikkelwensen.

 

Naam
E-mail
Bericht
Veiligheidscontrole