header image
Maakt ontwikkeling mogelijk!

TT-Engineering

TT-Engineering is in 1988 opgericht en uitgegroeid tot een bedrijf dat een breed pakket aan mogelijkheden heeft waarmee we onze klanten op technisch gebied van dienst kunnen zijn.

We stimuleren het bereiken van doelen. Ontwikkeling mogelijk maken is onze missie. Maar hoe doen wij dit?

 

De organisatie

Ingenieursbureau
TT-Engineering is het ingenieursbureau dat ontwikkeling mogelijk maakt. Vanuit Zwolle, Enschede en Arnhem lossen wij kennis- en capaciteitsvraagstukken op voor gerenommeerde klanten binnen de aerospace, automotive, machinebouw en scheepsbouw en energietechniek. Onze engineers bieden ondersteuning in het uitdenken en realiseren van technische projecten, waar innovatie en perfectie de hoogste prioriteit verdienen.

Engineeringsactiviteiten
Het overgrote deel van onze medewerkers is in vaste dienst en heeft een hbo- of wo-opleiding. Bij de meeste opdrachtgevers werken onze engineers op projectbasis, indien gewenst met PC en benodigde licenties. De vestiging in Zwolle heeft faciliteiten voor interne engineeringsactiviteiten. Lees meer >

Toegevoegde waarde
Ontwikkeling vraagt om groei en innovatie, om kennis en vaardigheden, maar ook om continuïteit. U komt vraagstukken en obstakels tegen die u bestrijdt met kennis en/of personele capaciteit. U dient kennis, creativiteit en mankracht in huis te hebben. Al dan niet tijdelijk of permanent. Wij kunnen u hierbij ondersteunen en wij gaan geen enkel (technisch) vraagstuk uit de weg.

Kennis
Een engineer van TT-Engineering is te typeren als hoogopgeleid, ervaren, generalist óf specialist, communicatief vaardig en altijd hongerig nieuwsgierig. Wij dragen graag ons steentje bij aan uw kennisvraagstuk en helpen bij de (door)ontwikkeling van nieuwe en bestaande producten en processen. Wij ondersteunen u ook op interim-basis. Wilt u liever externe ondersteuning? Wij hebben een intern ingenieursbureau in Zwolle en dat aan de slag kan gaan met:

  • Concept- en projectengineering: conceptstudies, marktanalyses, 3D-printen, product-, machine- en processengineering
  • Simulatie en analyse: bewegingssimulatie (SolidWorks Simulation), stressberekeningen FEM (SolidWorks Simulation, Patran Nastran), tolerantie-analyse, lichtgewicht construeren (CATIA V5, SolidWorks, Inventor, NX,) Conversie CAD-data (inclusief correctie) en invoer PDM-data met aandacht voor vorm- en plaatstoleranties en de maakbaarheid van de onderdelen: 2D naar 3D
  • Projectengineering op uw server met behulp van een beveiligde internetverbinding: vanuit een veilige werkomgeving wordt er gewerkt aan uw vraagstuk. Uw gegevens blijven in uw eigen werkomgeving, waardoor directe controle mogelijk is.

Capaciteit
Onze interim-engineers kunnen u ook tijdelijk ondersteunen in drukke tijden. Eventueel met gewenste CAD-licenties, software en hardware. Heeft u een structureel capaciteitsvraagstuk? Wellicht biedt overname of werving & selectie een uitkomst. U kunt via ons ook kennismaken met technici die een TT-Traineeship volgen of op zoek zijn naar een afstudeer- of stageplek.

Aandacht en betrokkenheid
TT-Engineering opereert in een omgeving die voortdurend verandert en daarom stellen wij onszelf ten doel de sfeer kleinschalig te houden. Een informele omgang, waardering voor elkaars werk en oog voor persoonlijke omstandigheden zorgen voor een plezierige werksfeer. Dit draagt bij aan het succes van onze organisatie. Lees meer >

Maakt ontwikkeling mogelijk!
TT-Engineering stimuleert het bereiken van doelen. ‘Ontwikkeling mogelijk maken’ is onze missie. Maar hoe doen wij dit?

Ontwikkeling van organisaties
Ontwikkeling vraagt om groei en innovatie en om kennis en vaardigheden. Maar ook om continuïteit. Op de weg naar ontwikkeling komt u vraagstukken tegen die vragen om kennis of om personele capaciteit, tijdelijk of permanent. TT-Engineering kan u hierbij ondersteunen, wij gaan geen enkel technisch vraagstuk uit de weg.

Ontwikkeling voor professionals
Medewerkers ontplooien zich bij TT-Engineering. Kernwoorden zijn kennis, competenties en talenten. Met het ‘Engineer your Career-programma’ bieden wij, in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf, de mogelijkheid om persoonlijke doelen inzichtelijk te krijgen. Het opdoen van de juiste werkervaring in combinatie met passende opleidingen is de volgende stap. Onder begeleiding van ons accountmanagementteam worden ambities mogelijk gemaakt en capaciteiten benut.

Ontwikkeling voor de maatschappij
De jeugd heeft de toekomst en daarom dragen we graag ons steentje bij door het verzorgen van workshops, gastcolleges en presentaties en sponsoring. Ook op bedrijvenmarkten en netwerkdagen zijn wij aanwezig! Door middel van uiteenlopende activiteiten streven wij ernaar wij de wereld van de praktijk dichterbij te brengen.

Oxfam Novib
TT-Engineering stimuleert maatschappelijk doelen door het steunen van het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib. Via dit programma krijgen mensen in ontwikkelingslanden een klein krediet, waarmee zij een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan.

Het Team

Directie / Staf

Sander Snellink
Algemeen directeur

Jan de Vries
Controller

Martin Veldhuis
Administrateur

Anne-Marie Wessels
Administratief Medewerkster

Lilian Timmer
Marketing communicatie

 

 

 

 

 

Project- / Accountmanagement

Marco Mulder
Sr. Accountmanager

Emile van der Kamp
Accountmanager

Erwin van der Weij
Sr. Accountmanager

Carl Middelkoop
Consultant

Wouter Nijhuis
Consultant

 

 

 

 

 

Ons team is onlangs versterkt met de komst van Marjan Hulshof (commercieel medewerker binnendienst).

Wadinko

TT-Engineering is al geruime tijd onderdeel van Wadinko, de regionale participatiemaatschappij, die de bedrijvigheid – en daarmee de werkgelegenheid – wil bevorderen in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe.

 

De aandeelhouders van Wadinko zijn de provincie Overijssel en 24 gemeenten die gezamenlijk en langdurig deelnemen in nieuwe of bestaande, kansrijke ondernemingen. De bedrijven waar Wadinko bij voorkeur in participeert, behoren tot de maakindustrie en de zakelijke dienstverlening. Omdat deze bedrijven veel aandacht besteden aan diverse vormen van innovatie hebben zij ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie.

Daarmee dragen ze in belangrijke mate bij aan de bevordering van de regionale economische structuur. Om de bedrijvigheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe te stimuleren is in 1992 Wadinko opgericht.

Wilt u meer weten? Dan verwijzen wij u graag door naar de website van Wadinko.

wadinko

Sponsoring

Ontwikkeling mogelijk maken is onze missie. Niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen.

Daarom dragen wij graag een steentje bij aan goede doelen en studieverenigingen. Enkele initiatieven die wij op dit moment ondersteunen:

Oxfam Novib
TT-Engineering steunt het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib. Via dit programma krijgen mensen in ontwikkelingslanden een klein krediet, waarmee zij een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan. Lees meer over Oxfam Novib >

WSG Isaac Newton
Werktuigbouwkundig Studiegenootschap Isaac Newton is de studievereniging van Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Lees meer over WSG Isaac Newton >

HTS Racing Team
Het HTS Racing Team is een team in de supermonoklasse van de HTS Autotechniek Arnhem.

Zie jij samenwerkingsmogelijkheden of sponsormogelijkheden met jouw studie- of studentenvereniging of hogeschool? Neem dan contact met ons op via 038-4257680 of info@tt-engineering.nl.